lenta1-light

Боттега Евенти е основана како event rental компанија во 2012. Оваа нејзина прва и основна дејност перфектно функционира до денес. Со фрекфентност од еднаш до два пати годишно, континуирано вложуваме во нови светлосни, дизајн, модуларни елементи од нашите европски партнери - Vondom, Валенсиа и Slide, Милано.
Главната карактеристика на нашите елементи е европскиот квалитет и сплетот помеѓу функционалноста и дизајнот. Сите наши светлосни форми се потпишани од светски познати дизајнери како Karim Rashid, Stefano Giovanone, A-Cero Studio и останати дизајнери.
Сите елементи може да се брендираат за да се постигне персонализација, додека некои од нив имаат можност да се полнат со лед за ладење на пијалоци или да се декорираат со цветни аранжмани.
Освен светлосни дизајн елементи, Боттега Евенти воведе нова тенденција во уредувањето на настаните, елегантна black line колекција на црни барови, ice барови, хексагонални мидуларни полици. Овој правец планираме да го збогатуваме со нови колекции, со што светлосните елементи ќе добијат совршено ублажување, истакнување и баланс.
Боттега Евенти ги следи европските стандарди во уредувањето на настаните.

lenta2-light